Передплата 2024 ВЗ

Чому небезпечно вживати аспірин

  • 24.10.2021, 19:45
  • 772

Знижуючи температуру тіла аспірином, ви лише шкодите собі

Фото versiya.info
Фото versiya.info

Так вважають ізраїльські фахівці.

У перші дні хвороби вони не радять знижувати температуру, адже це показник того, що організм бореться з вірусом, а самолікування аспірином може призвести до внутрішнього крововиливу.

Самовільне лікування сезонних захворювань може призвести до серйозних наслідків, і тоді знадобиться комплексне лікування — тільки більш тривале і серйозне. Тому, за словами фахівців, якщо ви захворіли на грип, необхідно звернутися до лікаря, щоб зберегти своє здоров'я, а не тільки заради того, щоб отримати лікарняний.

«Серйозною помилкою пацієнтів є звичка при перших ознаках захворювання відразу ж знижувати температуру. Але ж саме температура є захисним механізмом і доказом того, що організм воює зі шкідливими бактеріями. Знижуючи її, ви послаблюєте цей захист, і віруси легше проникають в усі системи організму», — наголошує медик.

«Температуру треба знижувати тільки тоді, якщо вона перевищує 38,5. У перші три дні хвороби не варто боротися з гарячкою ліками — краще пити гарячий чай з малиною, глодом, лимоном, імбирем. Якщо після трьох-чотирьох днів хвороби температура не спадає, необхідно терміново викликати лікаря», — рекомендує фахівець.

Читайте також: Чим не можна запивати таблетки

Схожі новини