Передплата 2024 «Добра кухня»

РНБО: олігархи можуть бути причетні до "саботажу" енергетичного балансу

  • 22.10.2021, 20:11
  • 510

Таке припущення зробили на засіданні РНБО

Як заявив 22 жовтня секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов під час брифінгу журналістам, на засіданні РНБО учасники заслухали прем'єр-міністра Дениса Шмигаля стосовно підготовки до опалювального сезону. Зокрема, він доповів про роботу всіх відповідних структур та про роботу енергетичної системи, повідомляє Суспільне.

Також на засіданні заслухали доповідь міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, співдоповідь міністра енергетики Германа Галущенка та очільника «Нафтогазу» Юрія Вітренка.

«До цього часу, на превеликий жаль, є певний саботаж виконання рішення саме щодо створення повного енергетичного балансу України. І сьогодні, коли ми маємо розуміння, що певне коло осіб, які у народі звуться „олігархами“, мають великий вплив у цій галузі — ми вважаємо, що вони можуть бути причетними до того, що до цього часу не з'явився такий фундаментальний документ у нашій країні», — заявив Данілов.

За його словами, з 23 жовтня буде створено робочу групу з усіх відповідальних органів, щоб розуміти ситуацію з енергетичним балансом.

Читайте також: Україна може запропонувати Європі додатковий транзит 55 млрд кубів газу, — РНБО

Схожі новини