Передплата 2024 «Добре здоров’я»

За порушення карантину попередження отримали чотири ринки Львова

Місто Лева на грані «червоної зони», бо серед хворих на коронавірус чимало дітей

З понеділка, коли у Львові стартували нові карантинні вимоги, підприємства міста перевіряють 12 мобільних бригад. За порушення карантину попередження отримали чотири ринки Львова — Привокзальний, «Народний», «Новий» та радіоринок. Про це 22 жовтня повідомив на брифінгу перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Чиновник каже, типові порушення — відсутність масок, антисептиків, а також працівники не мали вакцинаціі чи ПРЛ-тесту. Без цього вони не мали би бути допущені на робочі місця, бо з 18 жовтня є вимога щодо стовідсоткової вакцинаціі.

«Якщо ринки і надалі будуть порушувати умови карантину, іх доведеться закрити, — зауважив Москаленко. — Відкриють тоді, коли буде виправлено усі зауваження комісіі. Цього тижня на 17 тисяч гривень оштрафоване одне підприємство міста (не сказав, яке саме. -Авт.).»

Попередження отримали ще кілька магазинів в центрі, серед яких супермаркет косметики та алкомаркет. Андрій Москаленко закликав містян здавати порушників карантину, телефонувати у мерію чи в Центр підтримки підприємництва.

«Місто Лева на грані „червоноі зони“, бо серед хворих на коронавірус є чимало дітей», — підсумував чиновник.

«Станом на 22 жовтня у лікарнях міста 804 нових хворих на коронавірус. Специфіка цього штаму — реанімаційне втручання. Тож реанімаційні відділення лікарень переповнені», — наголосив Андрій Москаленко.

Читайте також: Львівська область може потрапити у «червону» зону

Схожі новини