Передплата 2024 «Добра кухня»

Українські школярі "підірвали" соцмережі (відео)

  • 21.10.2021, 12:25
  • 1 141

Як передає 5 канал, патріотичний флешмоб школярок зі Львова «Батько наш Бандера» буквально заполонив українські соцмережі

Виконавиць пісні про Бандеру знайшла кореспондентка каналу.

Дівчата розповіли, що співали, аби підтримати патріотичний рух у країні та вкотре «полоскотати» нерви російським пропагандистам.

Бо через флешмоб вони знову поширюють історії про фашистів.

Анна, Лук"яна, Ірина та Анжеліка — одинадцятикласниці львівського ліцею.

Вони й запустили патріотичний флешмоб у мережі TikTok.

Кількасекундний ролик школярки зняли на перерві після уроку історії та виклали на особистій сторінці в TikTok. Такої популярності, розповідають, не очікували.

«Коли я побачила відео в Telegram-каналі, ну, подумала, напевно, одне і все, потім ще пабліки, потім ще, там, де тисячі підписників. Потім Стерненко, потім ще якісь російські канали», — розповідає школярка Анна Петришин.

Найбільше обурило дівчат, що у соцмережах почали активно поширювати неправдиву інформацію. Мовляв, школярки — кепкували з учительки історії — фанатки «руського міра», і заспівали при ній патріотичну пісню про Степана Бандеру.

«Це взагалі неправда. І через те, що почали поширювати цю інформацію, нам було образливо за неї, тому що вона взагалі ні до чого, вона, навпаки, розповідала про діяльність цих діячів. Навпаки, підтримувала проукраїнські погляди», — розповідає школярка Ірина Горяча.

Пісню «Батько наш Бандера, Україна — мати» дівчата почули ще місяць тому і вирішили під неї зняти відео.

«Це підняття націоналістичного духу, діяльність цих діячів була не даром. Вони якісь ідеї самостійницької незалежної країни проголошували у свій час, вони не дарма це зробили, тому зараз Україна є незалежною і ми це просто підтримували», — розповідає школярка Ірина Горяча.

Дуже швидко патріотичний флешмоб заполонив усі соцмережі. Про батька Бандеру учні, студенти, зірки записували ролики вдома, у школі, у спортзалі та на вулиці.

А дівчата зі Слов’янська додали хіту танцювального супроводу.

Оригінальна назва пісні «Батько Бандера» — «Ой у лісі-лісі, під дубом зеленим». Історики розповідають: вона народна, сягає корінням іще козацьких часів. Слова про Степана Бандеру до пісні додали у 80−90-х роках.

«Змінюється і ритміка абсолютно. Бачимо, що вона є такою надихаючою до боротьби, до ідеї, до України, до Бандери як провідника. Хоча початково ця пісня — це пісня жалібна про смерть і дуже глупу смерть на війні молодого повстанця, а перед тим козака», — пояснює історик Олександр Алфьоров.

Першим на відео заспівали «Батько наш Бандера» чоловічий ансамбль «Пентархія» — в будинку, де народився Степан Бандера.

Утім, цей ролик не набув популярності. А нинішня інтерпретація змусила добряче понервувати російських пропагандистів.

Читайте також: Вчитель із Полтавщини запалив на випускному та став зіркою мережі

Схожі новини