Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Україна подалася на участь у сертифікації “Північного потоку-2”

  • 21.10.2021, 11:25
  • 456

Оператор газотранспортної системи України надіслав заявку на участь у сертифікації оператора російського газопроводу “Північний потік-2”

Фото iz
Фото iz

Про це пише «Прямий».

«20 жовтня Оператор ГТС України подав заявку до німецького енергетичного регулятора (Bundesnetzagentur) щодо участі у процедурі сертифікації «Nord Stream-2 AG», — йдеться у повідомленні Оператора ГТС України.

Генеральний директор Оператора ГТС України Сергій Макогон заявив, що компанія проти проєкту, оскільки він загрожує національній безпеці України, руйнує європейську енергетичну архітектуру та намагається порушити правила ЄС.

«Сертифікація Nord Stream-2 AG порушить права та комерційні інтереси Оператора ГТС України, що є підставою для нашої заявки до німецького регулятора. «Північний потік-2″ не спрямований на диверсифікацію маршрутів транспортування газу та загрожує безпеці постачань газу до Європи. Ми вважаємо це своїм обов’язком інформувати наших стратегічних партнерів про ці занепокоєння», — наголосив він.

У компанії нагадали, що польська державна енергетична компанія PGNiG та її німецьке дочірнє підприємство «PGNiG Supply & Trading GmbH» також надіслали заявки на участь у процесі сертифікації. Їх уже допустило до процедури Федеральне мережеве агентство Німеччини.

НАК «Нафтогаз України» надіслав заявку на приєднання до процесу ще 15 жовтня.

Читайте також: В Україну постачали паливо з Росії за заниженими цінами структури, пов'язані з Медведчуком

Схожі новини