Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Професор мав репутацію “алкоголіка й сексуального хижака”...

У деяких усесвітньо відомих університетах Великої Британії, зокрема, в Оксфорді, викладачі дозволяють собі сексистську поведінку щодо студенток і зловживають алкоголем. Це випливає з журналістського розслідування, яке провів найпопулярніший арабськомовний телеканал “Аль-Джазіра” (його головний офіс розташований у катарській Досі)

Один із професорів, про яких ідеться у розслідуванні, викладає зараз в Оксфордському університеті давньоанглійську літературу. Свою академічну кар’єру розпочинав у Кембриджському університеті, де вже мав, встановила «Аль-Джазіра», репутацію «алкоголіка і сексуального хижака». Викладачка Університету Лідса, яка у 90-х роках знала того професора, розповіла: «Він організовував зустрічі зі студентками переважно в барах, а не у своєму кабінеті. Багато разів був п'яним».

Інша викладачка розповіла, що одна з її подруг мала з цим професором сексуальні стосунки. І не наважувалася покінчити з цим, хоча хотіла, бо дуже боялася наслідків.

«Це були стосунки, повністю засновані на нерівності», — констатувала викладачка. Мовляв, подруга, про яку йдеться, залежала від хтивого професора — той був її науковим керівником…

Обидві співрозмовниці телеканалу повідомили про ганебну поведінку того професора, але, за їхніми словами, керівництво Кембриджу на ті скарги не відреагувало. 2000 року хтивий професор улаштувався на роботу до Університету Торонто (Канада), і там також поводився неналежним чином.

«Він здавався дуже п’яним. Загнав мене в кут на сходах… Погрожував мені», — розповідала одна з викладачок канадійського вишу.

У розслідуванні «Аль-Джазіри» йдеться також про іншого професора Оксфорду, фахівця з американської історії. Одна з його студенток
розповіла «Аль-Джазірі», що той професор не цурався сексистських коментарів, мав сексуальні стосунки зі студентками й проводив заняття у барах… 2020 року студентка та її колежанка подали скарги. Керівництво Оксфордського університету, за словами цих студенток, було змушене ці скарги прийняти. Але відмовилося пояснити, як саме реагуватиме…

Читайте також: Президент хапав прем'єра за стегно…

Схожі новини