Передплата 2024 «Добрий господар»

Нардепа запідозрили у браконьєрстві

Судаків ловив на заборонені гачки-драчі

Народного депутата, члена Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Вадима Івченка для дачі пояснень запросив до себе начальник Київського рибоохоронного патруля Володимир Мухін.

Нардеп Івченко хвалиться незаконно упійманим судаком.
Нардеп Івченко хвалиться незаконно упійманим судаком.

На своїй сторінці у Facebook парламен­тарій похвалився великим виловом — 100 штук судака. Як свідчать виставлені у соцмережі фото, депутат разом зі своєю ком­панією перевищив добову норми вилову (не більш ніж 3 кг на особу), орудував забороне­ним методом багріння (саморобними зва­реними докупи гачками-драчами). До того ж ловив рибу, яка менша від мінімально дозво­леного розміру.

«Відповідно до постанови пленуму Вер­ховного суду України „Про судову практику у справах про злочини та інші правопорушен­ня проти довкілля“ у цьому випадку можуть вбачатися ознаки кримінального правопо­рушення, передбачені ст. 249 Кримінально­го кодексу України, — зазначив начальник ри­боохоронного патруля. І додав: — Зазначена подія обурила тисячі рибалок-любителів та громадськість загалом, а також викликала величезний суспільний резонанс — адже пе­ред законом всі мають бути рівними».

Читайте також: Все пройде…

Схожі новини