Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Директор Львівського будинку органної та камерної музики очолив управління культури Львова

  • 20.10.2021, 15:15
  • 542

Іван Остапович став начальником управління культури Львівської міськради

Фото: facebook/Іван Остапович
Фото: facebook/Іван Остапович

Про це пише передає «Еспресо.Захід» з посиланням на сайт міськради.

20 жовтня Івана Остаповича призначено начальником управління культури Львова.

Досі він працював директором Львівського органного залу.

«За час його керівництва органний зал мав унікальну позитивну динаміку реновацій, відновлення, став одним із вагомих центрів культури Львова. Думаю, що Івану вдасться перезапустити роботу управління культури, адже цей напрямок є одним із найважливіших для нашого міста», — зазначив мер Львова.

Довідка:

Іван Остапович — диригент, композитор, колишній керівник Львівського будинку органної та камерної музики, співзасновник громадської організації Collegium.

Навчався у Львівській національній музичній академії ім. М. Лисенка по класу фагота та класу композиції у викл. Б. Фроляк та у Національній музичній академії України ім. П. Чайковського на кафедрі оперно-симфонічного диригування (клас професора. народного артиста України В. Здоренка).

Новий начальник управління з 2012 і дотепер є співзасновником і артистичним директором мистецької платформи Collegium Musicum, яка займається промоцією академічної музики та її виконавців. Він також працював другим дириґентом Івано-Франківської обласної філармонії та був учасником режисерсько-драматургічної лабораторії в Львівському академічному театрі ім. Л.Курбаса. Остапович також і співавтор стратегії Ukrainian Live з промоції української класичної музики в Україні та світі.

Чоловік один із ініціаторів відновлення історичного Галицького Музичного Товариства у 2020 році, яке існувало у Львові з 1838 року. Член правління Галицького Музичного Товариства. Артистичний керівник проекту Ukrainian Live Classic (перший мобільний додаток з українською класичною музикою). Організатор та співорганізатор фестивалів: Бах Маратон, ЛюдкевичФест, Львівська органна резиденція.

Читайте також: У Львівській облраді — нова керівниця справ

Схожі новини