Рецепт домашнього кетчупу зі слив і томатів
- 19.10.2021, 20:15
- 513
Оригінальний соус буде доречним до будь-якої страви
«Дивогляд» ділиться рецептом, який розкрив український шеф-кухар Володимир Ярославський.
Інгредієнти:
- Сливи Угорка — 700 гр;
- Червоні помідори — 200 гр;
- Часник — 3 зубчики;
- Цукор — 70 гр;
- Яблучний оцет — 3 ст. л;
- Вода — 50 мл;
- Гвоздика — 15 бутонів;
- Кориця — 1 паличка;
- Розмарин;
- Тим'ян;
- Імбир мелений;
- Чорний перець мелений;
- Сіль.
Приготування:
- Очистіть сливи від шкірки та кісточок та помістіть м'якіть у сотейник. Туди з додайте нарізані помідори та очищені зубчики часнику. Посипте суміш цукром, сіллю, розмарином, тим'яном та перцем. Полийте зверху оцтом та водою і киньте паличку кориці.
- Дайте суміші закипіти на середньому вогні, а потім зменшіть його до мінімального та тушкуйте ще 45 хвилин. Постійно помішуйте соус.
- По завершенні цього часу вийміть з ємності корицю, а суміш ретельно перебийте блендером до консистенції кетчупу. Після цього перетріть масу через сито.
- Додайте до рідини решту спецій та протушіть ще 5−10 хвилин.
Читайте також: Тривожний момент в рецепті…