Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Рецепт домашнього кетчупу зі слив і томатів

  • 19.10.2021, 20:15
  • 513

Оригінальний соус буде доречним до будь-якої страви

«Дивогляд» ділиться рецептом, який розкрив український шеф-кухар Володимир Ярославський.

Фото: Shutterstock
Фото: Shutterstock

Інгредієнти:

  • Сливи Угорка — 700 гр;
  • Червоні помідори — 200 гр;
  • Часник — 3 зубчики;
  • Цукор — 70 гр;
  • Яблучний оцет — 3 ст. л;
  • Вода — 50 мл;
  • Гвоздика — 15 бутонів;
  • Кориця — 1 паличка;
  • Розмарин;
  • Тим'ян;
  • Імбир мелений;
  • Чорний перець мелений;
  • Сіль.

Приготування:

  1. Очистіть сливи від шкірки та кісточок та помістіть м'якіть у сотейник. Туди з додайте нарізані помідори та очищені зубчики часнику. Посипте суміш цукром, сіллю, розмарином, тим'яном та перцем. Полийте зверху оцтом та водою і киньте паличку кориці.
  2. Дайте суміші закипіти на середньому вогні, а потім зменшіть його до мінімального та тушкуйте ще 45 хвилин. Постійно помішуйте соус.
  3. По завершенні цього часу вийміть з ємності корицю, а суміш ретельно перебийте блендером до консистенції кетчупу. Після цього перетріть масу через сито.
  4. Додайте до рідини решту спецій та протушіть ще 5−10 хвилин.

Читайте також: Тривожний момент в рецепті…

Схожі новини