Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Туристам заборонили відвідувати вежу Ратуші

З 19 жовтня у Львові туристам заборонено відвідувати вежу Ратуші, оскільки мерія ухвалила карантинне рішення про обмеження доступу до адміністративних будівель міста

Фото lviv. travel
Фото lviv. travel

Як повідомив «ВЗ» перший заступник міського голови Андрій Москаленко, вхід на роботу у Львівську міську раду — лише за перепустками та усіма ковід-стандартами.

Екскурсійний квиток на вежу коштував для дорослих 50 гривень, для дітей — 20. У будні дні на вежу піднімаються 200−400 туристів (це залежить від погоди), на вихідні — від півтори до трьох тисяч. Гроші від квитків поступали на рахунки ЛКП «Ратуша-сервіс», за них ремонтували будівлю Ратуші, доглядали за оглядовим майданчиком.

Фото Твоє місто
Фото Твоє місто

Як розповіла «ВЗ» директорка ЛКП «Ратуша-сервіс» Ірина Тихоліз, найбільше екскурсією на оглядовому майданчику вежі львівської Ратуші цікавилися туристи з Польщі та Німеччини. Цьогоріч до списку додалися ще й гості з різних регіонів України. Гості із Саудівської Аравії, каже чиновниця, теж запитували про екскурсії, але не надто хотіли йти туди, бо не люблять підніматися сходинками, це їх втомлює.

«Сподіваюся, вежу Ратуші закрили не надовго, бо інакше будемо в збитках, — наголошує Ірина Тихоліз. — Можливо, згодом туди пускатимуть туристів з паспортами вакцинації чи з ПЛР-тестом».

Читайте також: З 21 жовтня пасажири внутрішніх авіарейсів мають показати паспорт вакцинації

Схожі новини