Передплата 2024 «Добрий господар»

У Пентагоні закликали Росію припинити війну на Донбасі

  • 19.10.2021, 14:55
  • 556

Глава Пентагону офіційно заявив про підтримку України

Міністр оборони США Ллойд Остін під час візиту в Україну заявив, що Росія розпочала війну на Донбасі та перешкоджає мирному врегулюванню конфлікту. Він закликав Кремль припинити війну на сході України та дестабілізацію в Чорному морі, повідомляє Бабель.

«Давайте чітко говорити, що Росія розпочала цю війну, і Росія є тим каменем, який перешкоджає мирному врегулюванню. Вони почали порушувати територіальну цілісність і суверенітет України», — наголосив Остін на спільному брифінгу з міністром оборони України Андрієм Тараном у Києві.

Глава Пентагону зазначив, що з 2014 року США виділили понад $ 2,5 млрд для Збройних сил України і надалі Білий дім продовжить надавати Україні необхідну підтримку у фактично війні з Росією.

«Ми робитимемо все можливе з нашого боку, щоб підтримати Україну, розвивати її спроможність захищати її територіальну цілісність та недоторканність», — заявив міністр і закликав РФ припинити дестабілізацію в Чорному морі та вздовж українських кордонів, а також зупинити кібератаки на США та їхніх союзників.

У контексті безпекової ситуації він наголосив, що жодні треті країни не мають права впливати на визначення Україною своєї майбутньої зовнішньої політики, особливо щодо вступу в НАТО.

«Жодна третя країна не має права вето на вступ до НАТО. Україна, як я вже зазначив, має право вирішувати свою майбутню зовнішню політику без зовнішнього втручання. Я скажу, що наша підтримка українського суверенітету є непохитною, і ми продовжуватимемо працювати разом для того, щоб запевнити: ми в правильному місці, і Україна може себе захистити», — сказав Остін.

Читайте також: Про російський націоналізм. Що ж він просуває?

Схожі новини