Як приготувати голубці за французьким рецептом
- 18.10.2021, 20:15
- 3 761
Рецепт голубців, які готують у Франції
Рецептом поділився Дивогляд.
ІНГРЕДІЄНТИ
- 1−2 головки савойської капусти (в залежності від розміру);
- 0,5 склянки рису;
- 500 г фаршу (асорті або будь-якого іншого);
- 1 ч. л. цукру;
- 1 цибуля;
- 1 морква;
- 2−3 ст. л. соняшникової олії;
- 300 г сметани;
- 200−250 г томатів пелаті;
- 5−7 гілочок тархуна;
- сіль та перець (за смаком).
ПРИГОТУВАННЯ
- Поставте на піч каструлю з водою та доведіть до кипіння. Додайте трохи солі та цукру. Так ваше листя залишатиметься хрумким;
- Розберіть савойську капусту на листочки, попередньо вирізавши качан та бланшируйте їх по 30−60 секунд кожен;
- Поставте готуватися 0,5 склянки рису. Після закипання варіть крупу протягом 5 хвилин, а потім вимкніть і тримайте під кришкою ще 15 хвилин;
- Дрібними кубиками наріжте моркву та цибулю і підсмажте їх на пательні з 2−3 ст. л. соняшникової олії;
- Обірвіть листочки з 5−7 гілочок свіжого тархуна та дрібно порубайте їх. Можете використовувати будь-яку іншу зелень на свій смак;
- Для приготування начинки, додайте в 500 г фаршу приготовлені цибулю з морквою, відварений рис, тархун, сіль і перець. Все добре перемішайте і відбийте фарш;
- Викладіть невелику кількість начинки в лист савойської капусти і загорніть конвертиком;
- Сформовані голубці перекладіть у форму для запікання в один шар досить щільно один до одного;
- Для приготування соусу, з'єднаєте 300 г сметани з 200−250 г томатів пелаті. Додайте сіль, перець і щільні стебла від тархуну;
- Отриманою сумішшю залийте голубці, накрийте форму фольгою та запікайте в духовці за температури 180 градусів протягом 45 хвилин.
Ваша страва готова!
Читайте також: Найкорисніший осінній фрукт