Як приготувати голубці за французьким рецептом

  • 18.10.2021, 20:15
  • 2 899

Рецепт голубців, які готують у Франції

Рецептом поділився Дивогляд.

Фото: klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 1−2 головки савойської капусти (в залежності від розміру);
  • 0,5 склянки рису;
  • 500 г фаршу (асорті або будь-якого іншого);
  • 1 ч. л. цукру;
  • 1 цибуля;
  • 1 морква;
  • 2−3 ст. л. соняшникової олії;
  • 300 г сметани;
  • 200−250 г томатів пелаті;
  • 5−7 гілочок тархуна;
  • сіль та перець (за смаком).

ПРИГОТУВАННЯ

  1. Поставте на піч каструлю з водою та доведіть до кипіння. Додайте трохи солі та цукру. Так ваше листя залишатиметься хрумким;
  2. Розберіть савойську капусту на листочки, попередньо вирізавши качан та бланшируйте їх по 30−60 секунд кожен;
  3. Поставте готуватися 0,5 склянки рису. Після закипання варіть крупу протягом 5 хвилин, а потім вимкніть і тримайте під кришкою ще 15 хвилин;
  4. Дрібними кубиками наріжте моркву та цибулю і підсмажте їх на пательні з 2−3 ст. л. соняшникової олії;
  5. Обірвіть листочки з 5−7 гілочок свіжого тархуна та дрібно порубайте їх. Можете використовувати будь-яку іншу зелень на свій смак;
  6. Для приготування начинки, додайте в 500 г фаршу приготовлені цибулю з морквою, відварений рис, тархун, сіль і перець. Все добре перемішайте і відбийте фарш;
  7. Викладіть невелику кількість начинки в лист савойської капусти і загорніть конвертиком;
  8. Сформовані голубці перекладіть у форму для запікання в один шар досить щільно один до одного;
  9. Для приготування соусу, з'єднаєте 300 г сметани з 200−250 г томатів пелаті. Додайте сіль, перець і щільні стебла від тархуну;
  10. Отриманою сумішшю залийте голубці, накрийте форму фольгою та запікайте в духовці за температури 180 градусів протягом 45 хвилин.

Ваша страва готова!

Читайте також: Найкорисніший осінній фрукт