Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Підрядник “заробив” на велодоріжці на проспекті Чорновола понад мільйон гривень

Чиновники Ратуші обіцяють, якщо суд доведе вину, ця фірма більше не братиме участі у жодному тендері

Прокуратура Львівської області порушила карну справу проти одного з підрядників, який прокладав на проспекті Чорновола у Львові велодоріжку і «заробив» на цьому із міського бюджету 1,1 мільйона гривень. За версією обласної прокуратури, підрядник склав та підписав офіційні документи, до яких вніс неправдиві відомості, значно завищивши вартість виконаних робіт.

Фото “Твоє місто”
Фото “Твоє місто”

«За цим фактом тривають слідчі дії. Фігуранту справи мають обрати запобіжний захід, а також можуть накласти арешт на його майно», — повідомили «ВЗ» у пресслужбі прокуратури Львівської області.

Як сказав для «ВЗ» директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Олександр Одинець, це вперше, коли львівська мерія зіштовхнулася із недобросовісним підрядником, який прокладав велодоріжку. Каже, якщо суд доведе його вину, підрядника відправлять у «чорний список», і він більше ніколи не буде брати участь у тендерах Львівської міської ради.

«Тендери виграє той, хто обіцяє кращу ціну та умови, — каже пан Олександр. — Підрядник, який прокладав велосипедну доріжку на проспекті Чорновола, не виконав свої зобов’язання. Ми скерували листа на розірвання договору з ним. Будемо оголошувати новий тендер і шукати нового підрядника. Якщо цей підрядник з'явиться у реєстрі недобросовісних виконавців інфраструктурних робіт, будемо це враховувати у наступних тендерах. Але зараз вина цього підрядника ще не доведена в суді, триває слідство. На якому етапі слідство, я не знаю».

Читайте також: Метрополітен для Львова: без фантазій і жартів

Схожі новини