Передплата 2024 «Добрий господар»

МОЗ: Україна отримає вакцину проти грипу для медиків

  • 18.10.2021, 15:35
  • 481

Україна отримає близько 40 тисяч доз вакцини від грипу

Про це під час брифінгу 18 жовтня заявив заступник міністра охорони здоров'я — головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, пише Суспільне.

«В цьому році, скоріш за все, ми отримаємо близько 40 тисяч доз вакцини за механізмом COVAX для безкоштовної вакцинації медичних працівників», — розповів він.

За словами Кузіна, вакцина розподілятиметься на рівні областей. Посадовець додав, що також планується придбати коштом державного бюджету певну кількість вакцин для щеплення медичних працівників.

«Таким чином держава буде забезпечувати безкоштовну вакцинацію для медпрацівників, задіяних у ліквідації наслідків пандемії COVID-19», — пояснив він.

Кузін нагадав, що вакцинація від грипу є добровільною і не внесена в перелік обов’язкових, тому покривається коштом бюджету лише у виняткових випадках, зокрема для забезпечення медичних працівників.

«Вакцинація від грипу поступово стає звичною. За останні кілька років кількість доз вакцини, яка була використана Україна, зросла майже у два рази», — підсумував він.

Читайте також: В Україну привезуть рекордні запаси вакцини від грипу

Схожі новини