Передплата 2024 ВЗ

ОГПУ: російському офіцерові оголосили підозру за підривну діяльність у Криму

  • 18.10.2021, 14:15
  • 418

Офіцера судитимуть за вчинення дій з метою зміни меж території та державного кордону України

Як повідомляє Офіс Генерального прокурора, представнику керівного складу Чорноморського флоту Російської Федерації вручили підрозу, його звинувачують у вчиненні дій, підбурюванні до державної зради, а також посібництві до ведення агресивної війни. Як встановило слідство, у такий спосіб він намагався змусити українських військових у Криму перейти на бік ворога.

Підозрюваний приїхав до військового містечка Південної військово-морської бази ВМС Збройних сил України, дислокованої у Новоозерному, що в Криму, де й розгорнув свою діяльність. Тут росіянин підбурював українських офіцерів до вчинення державної зради. При цьому останнім постійно погрожували та намагалися їх підкупити. Зокрема, окупант примушував українців добровільно здати зброю командира великого десантного корабля «Костянтин Ольшанський».

У разі незгоди командування чоловік погрожував їм штурмом із застосуванням зброї військовими Чорноморського флоту РФ.

Навесні 2014 року росіяни захопили великий десантний корабель «Костянтин Ольшанський». При цьому український екіпаж судна встиг пошкодити один із його двигунів. У 2016 році ЗМІ повідомили про початок ремонту, а вже цьогоріч росіяни підняли свій прапор над українським кораблем.

Читайте також: Депутати на зустрічі з Генпрокуроркою вимагали розслідувати «вагнергейт», фінансові афери Зеленського і фальсифікацію законів у парламенті

Схожі новини