Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Зеленський: ми з радістю розглянули б можливість обміну Медведчука на героїв України

  • 18.10.2021, 08:35
  • 456

Зеленський розглянув би варіант обміну Медведчука на українських полонених

Президент Володимир Зеленський заявив, що якби Росія підтвердила наявність у Віктора Медведчука російського паспорта, то Україна розглянула б можливість його обміну на українських полонених.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу ICTV.

За його словами, Медведчук є громадянином України і до нього застосовується українське громадянство

«Якби Росія, наприклад, підтвердила, що у пана Медведчука є російське громадянство, то після цього ми з радістю розглянули б можливість обміну Медведчука на героїв України, громадян, які перебувають не в Україні», — сказав Зеленський.

Підозрюваний у державній зраді депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук заявив, що у нього немає іншого громадянства, крім українського, і що озвучена президентом ідея про обмін його абсолютно не цікавить.

Віктор Медведчук на сайті ОПЗЖ заявив: «У мене не було і немає іншого громадянства, крім українського. Я — громадянин України і буду ним, незважаючи на незаконний, злочинний тиск, який здійснюється сьогодні щодо мене владою. Вважаю, що президенту не варто обтяжувати себе розглядом питання про обмін. Ця ідея необґрунтована, і вона мене абсолютно не цікавить».

За його словами, те, що президент, «ігноруючи конституційний принцип презумпції невинуватості, дозволяє собі міркувати про обмін, наочно демонструє, в яку правову і моральну прірву впала Україна».

Підозрюваний додав, що буде «боротися за відновлення справедливості і торжество закону», а також за притягнення до кримінальної відповідальності всіх тих, хто займався його «політичним переслідуванням».

Читайте також: Довготривалий серіал

Схожі новини