Передплата 2024 ВЗ

У Facebook створять штучний інтелект, який буде стежити за користувачами

  • 17.10.2021, 16:30
  • 579

У компанії Facebook розповіли про проєкт Ego4D - штучний інтелект (ШІ), який буде в режимі реального часу записувати відео життя користувача

Про це йдеться на сайті Facebook.

Проєкт має вирішити дослідницькі завдання, пов’язані з егоцентричним сприйняттям: здатність штучного інтелекту розуміти світ і взаємодіяти з ним від першої особи.

Штучний інтелект зазвичай навчається на фотографіях і відео, знятих із позиції третьої особи, але ШІ наступного покоління повинен буде вчитися на відео, які показують світ очима самої людини.

«Штучний інтелект, який розуміє світ з цього боку, може відкрити нову еру імерсивного досвіду (технології повного або часткового занурення у віртуальний світ), оскільки такі пристрої, як окуляри доповненої реальності (AR) і гарнітури віртуальної реальності (VR), стануть настільки ж корисними в повсякденному житті, як і смартфони», — йдеться в повідомленні компанії.

Для цього проєкту зібрали консорціум із 13 університетів і лабораторій з дев’яти країн, а ті зібрали понад 2200 годин відео від першої особи, в яких понад 700 учасників розповідають про своє повсякденне життя.

Читайте також: У «Дії» з'являться сервіси для ветеранів

Схожі новини