Передплата 2024 «Добрий господар»

В Україну привезуть рекордні запаси вакцини від грипу

  • 17.10.2021, 09:30
  • 455

Виробники вакцини від грипу можуть доставити безпрецедентну кількість препаратів в Україну

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Як повідомляє МОЗ, вони зараз активно над цим працюють.

Таке заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко в інтерв’ю Радіо Свобода.

«У нас є національна технічна група експертів з імунопрофілактики, яка розглядає такі питання і рекомендує вакцинуватися і від грипу, і від коронавірусної хвороби в цьому епідсезоні. МОЗ зробило певну підготовчу роботу, і виробники вакцини від грипу можуть завезти безпрецедентну кількість вакцин на територію нашої держави», — сказав міністр.

За словами Ляшка, очікується велика кількість препаратів, якої поки в Україну не завозили. Водночас, міністр зауважив, що домовленості про такі поставки ще не закриті:

«Хай спочатку завезуть, бо можуть пообіцяти, а не завезти».

Він додав, що, згідно з дослідженнями в інших країнах, під час епідемії коронавірусної хвороби грип був витіснений із циркуляції.

«В Австралії досліджували, як у них циркулював грип під час епідемії коронавірусної хвороби. У південній півкулі — циркулює грип раніше, а потім переходить на північну півкулю. То вони довели, що під час циркуляції коронавірусної хвороби грип був витіснений з циркуляції. І на це впливали кілька факторів, зокрема, і карантинні обмеження, які застосовують від крапельної, аерозольної групи: дистанція, маски, дезінфекція і антисептична обробка рук. Це все впливає і на стримування епідемії грипу».

Очільник МОЗ наголосив, що вакцинуватися потрібно і від грипу, і від коронавірусу.

У Міністерстві охорони здоров’я передбачають, що в епідемічний сезон грипу 2021−2022 років циркулюватимуть штами B/Washington, H1N1 та H3N2, які поширювалися й торік.

Читайте також: Вакцинацію від грипу та коронавірусу можна робити майже одночасно, — медик

Схожі новини