Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Вакцинованих видно по браслетах

У двох вищих навчальних закладах німецького Ганновера, Університеті Ляйбніца й Вищій школі Ганновера, вакциновані від ковіду студенти й викладачі (а також ті, що перенесли коронавірусну хворобу) носять на руках спеціальні пластикові браслети

За даними керівництва двох ганноверських вишів, усього було замовлено 50 тисяч браслетів, на загальну суму 15 тисяч євро.

Браслети виготовлені з переробленого пластику. Носіння їх — добровільне. Хто не хоче їх носити, мусить пред'явити на вході до будь-якої з університетських будівель сертифікат про вакцинацію або довідку про перенесення коронавірусної хвороби. А студенти й викладачі, що не хворіли й не вакциновані від ковіду, повинні регулярно робити ПЛР-тести своїм коштом.

Як розповів порталу NDR декан факультету механічної і біохімічної інженерії Вищої школи Ганновера Вольфґанґ Штрахе, впровадження браслетів скоротило час перевірки осіб, що входять до університетських будівель, на 75 відсотків. Мовляв, студентам така практика до вподоби. «Не хочемо, аби студенти стояли у довжелезних чергах, а потім мали лише 10 хвилин лекції», — каже ректор Університету Ляйбніца, професор Фолькер Епінг.

А от німецькій Профспілці працівників освіти й науки (GEW) ідея керівництва двох вишів Ганновера не сподобалася. Як вважає профспілка, гроші, витрачені на виготовлення браслетів, можна було б використати інакше, наприклад, покрити студентам вищих навчальних закладів землі Нижня Саксонія витрати на ПЛР-тести. За даними GEW, від початку пандемії фінансове становище багатьох німецьких студентів погіршилося, адже вакансій з неповним робочим днем, які зазвичай заповнювали студенти, значно поменшало.

Читайте також: Pfizer хоче вакцинувати дітей

Схожі новини