Передплата 2024 «Добра кухня»

У будинку пенсіонерів - 1,5 мільйона євро готівкою

У будинку, розташованому в італійському портовому місті Джоя-Тауро (південна провінція Калабрія), карабінери знайшли аж півтора мільйона євро готівкою

Після підрахунку готівки виявилося, що пеніонери зберігають удома аж півтора мільйона євро. Навряд чи це їхні заощадження... Фото ЕРА.
Після підрахунку готівки виявилося, що пеніонери зберігають удома аж півтора мільйона євро. Навряд чи це їхні заощадження... Фото ЕРА.

Подружжя пенсіонерів, що проживає у будинку, не може пояснити, звідки в них узялися ці гроші.

Карабінери з Джоя Тауро протягом кількох місяців проводять операції, скеровані проти членів калабрійської мафії, «Ндрангети», а також «звичайних» організованих злочинних організацій регіону. Правоохоронці шукають, зокрема, зброю і наркотики, які гангстери найчастіше зберігають у «бункерах», тобто спеціально підготовлених схованках.

«Прочісуючи» район поблизу гавані, карабінери вирішили обшукати один із будинків, у якому мешкають кілька родин. Випадковий «постріл» виявився точним: під час огляду помешкання, у якому мешкає подружжя пенсіонерів, правооронці знайшли в одній з кімнат полотняні торби, що були заховані за меблями. Коли ці торби відкрили, то виявили там… грубі рулони євробанкнот.

Після підрахунку готівки виявилося, що пенсіонери зберігають удома аж півтора мільйона євро. Навряд чи це їхні заощадження… 70-річний чоловік і його 66-річна дружина на співпрацю з карабінерами вперто не йдуть. Кажуть, поняття не мають, звідки у їхньому помешканні такий величезний статок… Попри це, подружжя італійських пенсіонерів звинуватили у причетності до «відмивання» грошей.

Слідчі припускають, цю готівку одержано злочинним шляхом — від торгівлі зброєю або наркотиками. Це два найбільших джерела доходів калабрійської «Ндрангети», яка роками контролює Джоя-Тауро. Саме через цей порт до Європи потрапляли свого часу до 80% кокаїну з Колумбії.

Читайте також: У Львові викрали дівчину й вимагали кілька мільйонів викупу

Схожі новини