Передплата 2024 ВЗ

Для чого коал будуть вакцинувати від хламідіозу

  • 16.10.2021, 15:45
  • 491

Хламідіоз, захворювання, яке передається статевим шляхом, цьогоріч поширилося серед австралійських коал, вразивши половину тварин в деяких районах

Про це повідомляє міжнародне інформагентство Reuters.

«Це жорстоке захворювання, яке викликає виснажливий кон’юнктивіт, інфекції сечового міхура, а іноді й безпліддя», — розповіла виданню Ембер Джіллетт, ветеринарка й координаторка досліджень лікарні дикої природи Австралійського зоопарку.

За словами дослідників, бактеріальне захворювання, яке може передаватися від матері новонародженому, також провокує сліпоту.

Під час дослідження кожна коала отримає одну дозу вакцини, її також помітять мікрочипом перед тим, як помістити в дику природу.

Фото Reuters
Фото Reuters

«Хоча ця вакцинація буде корисна кожній з тварин, випробування також буде зосереджено на захисті, який забезпечує вакцинація», — сказав Пітер Тіммс, професор мікробіології з Університету Саншайн-Кост, який очолює дослідження.

Хоча в багатьох випадках хламідіоз можна лікувати антибіотиками, дослідники сподіваються, що вакцина допоможе поліпшити виживання тварин.

Підрахунки популяцій коал різняться, оскільки це важко зробити у дикій природі.

За даними дослідження 2016 року, яке зробив Університет у Квінсленді, в Австралії залишилися приблизно 330 000 коал.

Водночас дослідження на замовлення Всесвітнього фонду дикої природи засвідчило, що понад 60 000 коал уже вбито, поранено, або вони постраждали внаслідок руйнівних лісових пожеж в Австралії.

Читайте також: «Кокаїнових бегемотів» Ескобара стерилізують: чому їх треба позбутися?

Схожі новини