Передплатити Підтримати

Ідеальний перекус: італійська фокача з томатами, маслинами та сушеними травами

Італійська фокача - це один з найпопулярніших стародавніх видів хліба, рецептура яких збереглася досі


Фото Букви

Італійська фокача з соковитими томатами, маслинами та сушеними травами

Інгредієнти:

  • 300 г борошна
  • 7−10 г дріжджів
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • пів ч. л. цукру
  • дрібка солі
  • Додатки:
  • в’ялені томати або звичайні
  • маслини
  • 1 ст. л. прованські трави (орегано, базилік, тим’ян і т.д.)

Спосіб приготування:

  • Сухі дріжджі заливаємо 100 мл теплої води, додаємо туди цукор і ставимо масу в тепле місце на 10−20 хв.
  • Окремо в мисці змішуємо борошно, дрібку солі та дріжджі, що вже підійшли.
  • Додаємо туди оливкову олію та 100 мл теплої води.
  • Вимішуємо тісто й ставимо його в тепле місце на 30 хв.
  • Далі у тісто, що підійшло, вмішуємо маслини, томати та сушені трави.
  • Залишаємо ще на 15 хвилин.
  • Запікаємо 20−25 хв до хрусткої золотистої скоринки.

Фокача готова! Смачного!

Читайте також: У грушевий пиріг додаю фініки. Це божественне поєднання