Ідеальний перекус: італійська фокача з томатами, маслинами та сушеними травами
- 16.10.2021, 20:30
- 678
Італійська фокача - це один з найпопулярніших стародавніх видів хліба, рецептура яких збереглася досі
Інгредієнти:
- 300 г борошна
- 7−10 г дріжджів
- 2 ст. л. оливкової олії
- пів ч. л. цукру
- дрібка солі
- Додатки:
- в’ялені томати або звичайні
- маслини
- 1 ст. л. прованські трави (орегано, базилік, тим’ян і т.д.)
Спосіб приготування:
- Сухі дріжджі заливаємо 100 мл теплої води, додаємо туди цукор і ставимо масу в тепле місце на 10−20 хв.
- Окремо в мисці змішуємо борошно, дрібку солі та дріжджі, що вже підійшли.
- Додаємо туди оливкову олію та 100 мл теплої води.
- Вимішуємо тісто й ставимо його в тепле місце на 30 хв.
- Далі у тісто, що підійшло, вмішуємо маслини, томати та сушені трави.
- Залишаємо ще на 15 хвилин.
- Запікаємо 20−25 хв до хрусткої золотистої скоринки.
Фокача готова! Смачного!
Читайте також: У грушевий пиріг додаю фініки. Це божественне поєднання