Передплата 2024 «Добра кухня»

У Криму незаконно засудили українця

  • 15.10.2021, 14:15
  • 570

61-річного українця Костянтина Ширінга засудили до 12 років позбавлення волі за “шпигунство”

Про це передає сайт Букви.

Так званий Верховний суд Криму виніс вирок українцю Костянтину Ширінгу за сфабрикованою кримінальною справою.

Як раніше сповіщала Кримська правозахисна група, 15 квітня 2020 року ФСБ РФ заявила про затримання в Криму учасників «української розвідувально-диверсійної групи», до якої нібито входила «російська військовослужбовиця, підозрювана у видачі державної таємниці» Тетяна Кузьменко й громадянин України Костянтин Ширінг, якого підозрювали у «здійсненні шпигунської діяльності за завданням української спецслужби».

У червні 2021 року суд ухвалив рішення про 8 років позбавлення волі з відстрочкою на 2 роки військовослужбовиці Тетяні Кузьменко. Кримінальну справу було розглянуто в особливому порядку і закритому режимі, а матеріали справи — під грифом «цілком таємно».

14 жовтня до 12 років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії суворого режиму засудили громадянина України Костянтина Ширінга.

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова наголосила, що це свідчить про фальсифікацію справи.

«Проведення судових слухань щодо громадян України в закритому режимі без допуску представників ЗМІ практикується так званими „судами“ не вперше і є черговим свідченням фальсифікації кримінальної справи проти Костянтина Ширінга», — заявила вона.

Читайте також: У Криму Росія почала перепис населення

Схожі новини