Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна отримає найсучасніше ракетне озброєння та військові кораблі

  • 15.10.2021, 08:55
  • 460

Найближчим часом Велика Британія надасть Україні військову допомогу

Як повідомив посол України у Великій Британії Вадим Пристайко в інтерв’ю каналу «Дом», це можливо завдяки укладеній торік угоді з Британією. Йдеться про домовленість про надання ракетної зброї, військових катерів та кораблів для українських Військово-морських сил та просування України до НАТО.

«Я переконаний, що найближчим часом буде придбано два діючих кораблі. Тобто вони одразу увійдуть до складу ВМС України. Буде розпочата робота з будівництва двох абсолютно нових військово-морських портів. Буде розпочате будівництво кораблів меншого класу, в Україні та в Британії. І нарешті ми отримаємо також ракетну зброю, яка дозволить нам реально посилити наші спроможності на морі», — розповів Пристайко.

За словами дипломата, ці кораблі мають найсучасніші можливості для пошуку та знешкодження мін і відповідають стандартам НАТО.

Крім того, за його даними, в Україні будуть побудовані дві військові бази, але не уточнив де самі вони будуть розташовані та яку кількість військ налічуватимуть.

«Є проєкти, є британська компанія, яка буде інтегратором цього зусилля, яка буде працювати і з базами, і з кораблями. Тобто це один великий проєкт», — сказав дипломат.

Читайте також: На Львівському бронетанковому заводі виявили корупцію

Схожі новини