Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ліцеїсти склали Урочисту клятву

  • 14.10.2021, 17:35
  • 579

Курсанти Львівського ліцею імені Героїв Крут склали щорічну клятву ліцеїста

Фото: Фейсбук Ірина Гримак
Фото: Фейсбук Ірина Гримак

Як повідомляє пресслужба ЛОР, 14 жовтня у Львівському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут відбулися заходи, приурочені Дню захисників і захисниць України.

У цей день ліцеїсти щороку складають Урочисту клятву ліцеїста, вшановуючи таким чином покоління борців за Україну. Голова Львівської обласної ради Ірина Гримак привітала 217 юнаків-ліцеїстів, які пройшли відбір на навчання у цьому році, та побажала їм отримати відмінні знання та якісне виховання, пізнати, що таке справжнє братерство і дійсний гарт волі та інтелекту.

Фото: Фейсбук Ірина Гримак
Фото: Фейсбук Ірина Гримак

«Ви є уособленням всієї країни, адже представляєте усі її області, — звернулася до першокурсників ліцею Ірина Гримак, — сьогодні українське суспільство поповнюється цілою когортою мужніх, сильних, відповідальних та чесних молодих громадян України. Ваші вчителі та вихователі прищеплять вам найкращі якості, котрі потрібні для гідного життя. Багато з вас, дорогі ліцеїсти-крутяни у майбутньому продовжить навчання у вищих навчальних оборонних закладах нашої держави. Це особливо актуально сьогодні, коли вже восьмий рік поспіль на сході нашої країни точиться кривава, підла та гібридна війна».

Фото: Фейсбук Ірина Гримак
Фото: Фейсбук Ірина Гримак

«Насправді наші воїни сповнені оптимізму та свято вірять у перемогу. Але сьогодні їм, як ніколи потрібна наша підтримка і знання того, що тут, на мирній території росте їх гідна заміна, майбутні справжні достойні державні мужі, котрі будуть спроможні гідно та професійною захищати українські національні інтереси, — акцентувала Ірина Гримак.

Загалом у ліцеї навчаються 437 юнаків. До Львова на навчання вони приїхали з 19 областей України. Серед першокурсників — є сини учасників АТО/ООС. За роки роботи ліцею здійснено 34 випуски: путівку в життя отримали 4825 юнаків, багато з яких стали офіцерами Збройних Сил України та інших силових структур. Вони брали активну участь у боях проти російського агресора від перших днів війни, а деякі й зараз виконують завдання у складі сил Операції об’єднаних сил.

Читайте також: У Львові вшанували загиблих військових

Схожі новини