Передплата 2024 «Добрий господар»

Садовий в коаліції з Зеленським?

  • 13.10.2021, 13:01
  • 648

Фракції "Самопомочі" і "Слуга народу" у Львівській райраді виступили за зростання тарифів ЖКГ

Фото Еспресо.Захід
Фото Еспресо.Захід

Проєкт звернення до президента, парламенту та Кабінету міністрів про захист населення від непомірних виплат на розгляд сесії ЛРР внесла фракція «Європейської Солідарності».

На розгляд сесії Львівської районної ради, яка відбувалась 12 жовтня, фракція «Європейської Солідарності» внесла проєкт звернення до президента, парламенту та Кабінету міністрів про захист населення від непомірних виплат. Про це передає «Еспресо.Захід».

Однак депутати від «Слуги народу» та одинадцять депутатів від «Самопомочі» вирішили не підтримати звернення щодо зростання тарифів. Під час голосування також утрималися два депутати «Голосу» та один проголосував проти.

Звернення не набрало необхідної кількості голосів.

Депутат від фракції «ЄС» Ігор Лисий висловив рішучий протест проти необґрунтованого зростання тарифів для населення та закликав вжити заходів для протидії монопольному їх підвищенню, забезпечити обґрунтований рівень тарифів і не допустити підвищення в майбутньому.

«Необхідно відмовитись від перекладання відповідальності за оплату житлово-комунальних послуг на органи місцевого самоврядування; врахувати при ухваленні Державного бюджету на 2022 рік достатній обсяг коштів для захисту громадян і громад від підвищення тарифів.

Спрямувати не менше 20 мільярдів гривень коштів від допомоги, що надійшла Україні від Міжнародного валютного фонду, на виплати субсидій для громадян на оплату житлово-комунальних послуг, а також забезпечити автоматичне нарахування субсидій тим, хто їх потребує", — наголосив він.

До того ж, депутати від «Самопомочі» блокували трибуну, стверджуючи, що бюджет районної ради розподілений несправедливо, хоча всі питання щодо виділення коштів, за які мали б голосувати сьогодні депутати, виносили на профільні комісії районної ради, де депутати їх детально розглянули. Зміни, внесені до програми підтримки розвитку територій Львівського району на 2021 рік, розподілені стосовно першочергових потреб громад.

Читайте також: «Хтось це покриває…»

Схожі новини