Рецепт ідеального сирника
- 13.10.2021, 20:30
- 17.3K
Сирник – це ласощі для справжніх гурманів, тому важливо знати секрети його приготування, аби сповна насолодитися цим десертом
Для приготування ідеального сирника вам знадобиться:
- сир (0%) — 500 г
- цукор — 2/3 склянки
- яйця — 3 шт.
- цедра лимона — 1 шт.
- крохмаль — 1 ст. л.
- в’ялена журавлина.
Для штрейзеля:
- вершкове масло — 80 г.
- цукор — 1/3 склянки
- борошно — 2/3 склянки
- какао — 2 ст. л.
Приготування:
- Сир, цукор, яйця — розтерти в однорідну пишну масу, додати крохмаль, цедру лимона, ретельно змішати.
- Повинна вийти пишна кремоподібна маса. Додати журавлину, перемішати.
- Як приготувати штрейзель: вершкове масло натерти на тертці, додати борошно і цукор, руками перетерти в крихту, додати какао, розтерти до однорідності.
- На дно форми для запікання викласти половину шоколадного штрейзеля, потім сирну масу, ретельно розрівняти лопаткою, щоб не було порожнеч, і накрити другою половиною штрейзеля.
- Масу викласти у форму. Випікати 45 хвилин при температурі 190 градусів.
- Готовий сирник піднімається вище форми і відстає від стінок.
- Повністю остудити, не виймаючи з форми.
Сирник необхідно настоятися годин 5−6, тоді він стає щільним.
Смачного!
Читайте також: Як приготувати деруни з Мангеттену