Передплатити Підтримати

Рецепт ідеального сирника

Сирник – це ласощі для справжніх гурманів, тому важливо знати секрети його приготування, аби сповна насолодитися цим десертом

Фото mazorini.com

Для приготування ідеального сирника вам знадобиться:

  • сир (0%) — 500 г
  • цукор — 2/3 склянки
  • яйця — 3 шт.
  • цедра лимона — 1 шт.
  • крохмаль — 1 ст. л.
  • в’ялена журавлина.

Для штрейзеля:

  • вершкове масло — 80 г.
  • цукор — 1/3 склянки
  • борошно — 2/3 склянки
  • какао — 2 ст. л.

Приготування:

  • Сир, цукор, яйця — розтерти в однорідну пишну масу, додати крохмаль, цедру лимона, ретельно змішати.
  • Повинна вийти пишна кремоподібна маса. Додати журавлину, перемішати.
  • Як приготувати штрейзель: вершкове масло натерти на тертці, додати борошно і цукор, руками перетерти в крихту, додати какао, розтерти до однорідності.
  • На дно форми для запікання викласти половину шоколадного штрейзеля, потім сирну масу, ретельно розрівняти лопаткою, щоб не було порожнеч, і накрити другою половиною штрейзеля.
  • Масу викласти у форму. Випікати 45 хвилин при температурі 190 градусів.
  • Готовий сирник піднімається вище форми і відстає від стінок.
  • Повністю остудити, не виймаючи з форми.

Сирник необхідно настоятися годин 5−6, тоді він стає щільним.

Смачного!

Читайте також: Як приготувати деруни з Мангеттену