Передплата 2024 «Добра кухня»

В Австрії затримали основну причетну до корупційної справи канцлера

  • 12.10.2021, 19:45
  • 553

Про це стало відомо австрійському виданню Der Standard

Як повідомляє «Європейська правда», затримана є працівницею агентства соціологічних досліджень.

Видання ORF повідомляє, що ім’я жінки — Сабіне Байншаб.

Жінку затримали у вівторок вранці.

Перед тим, як прийшли працівники поліції, вона встигла вилучити дані зі свого комп’ютера, які могли бути доказами у розслідуванні.

Минулої середи WKStA, антикорупційна прокуратура, зробила кілька обшуків у штаб-квартирі Австрійської народної партії, в офісі колишнього канцлера Себастіана Курца і в Міністерстві фінансів.

Причина — звинувачення у тому, що в 2016—2018 роках Австрійська народна партія за державний кошт забезпечувала собі позитивний імідж в бульварній пресі.

Плату за публікацію фальсифікованих опитувань отримувала медіа-компанія Österreich.

Згідно з розслідуванням, Бейншаб тісно спілкувалася з тодішнім генеральним секретарем Міністерства фінансів Томасом Шмідом щодо опитувань перед виборами до парламенту восени 2017 року.

ORF стверджує, що Шмід замовив опитування виборців, які не визначилися з вибором, у Бейншаб, а невдовзі після цього вона отримала від Міністерства фінансів контракт на дослідження щодо боротьби з шахрайством на майже 62 тисячі євро.

Колишній канцлер Курц, який подав у відставку через скандал, заперечує всі звинувачення і стверджує, що вони неправдиві.

Österreich також заперечує всі звинувачення.

Читайте також: Прем'єр Норвегії подала у відставку

Схожі новини