Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Львівщині оголосили надзвичайну ситуацію: яка причина

  • 12.10.2021, 16:45
  • 907

11 жовтня відбулось позачергове засідання обласної комісії ТЕБ і НС, під час якого обговорили критичну ситуацію з опаленням у бюджетних установах

Фото ЛОДА
Фото ЛОДА

Як зазначив керівник департаменту паливно-енергетичного комплексу, енергоефективності та житлово-комунального господарства Львівської ОДА Богдан Кейван, за інформацією ПАТ «Львівгаз», сьогодні на Львівщині є 825 бюджетних установ, які споживають природний газ для власних потреб.

У цих установах є понад 4 тисячі пунктів обліку природного газу. Зараз увімкнені лише 986, що становить 23,4%.

Це пов’язано з тим, що більша частина бюджетних установ, які використовують природний газ для опалення та гарячої води, досі не уклали договорів про постачання природного газу.

«Враховуючи тривалість торгів в системі Прозоро та те, що вони так і не завершилися в частині визначення переможців — як через відсутність достатньої кількості учасників, так і через значні коливання ціни на газ — маємо таку складну ситуацію у бюджетній сфері», — пояснив Богдан Кейван.

Як зазначили під час комісії, відсутність опалення у бюджетних установах є небезпечною для здоров’я населення та завдає суттєві збитки.

Так, в області є 14% об’єктів державного музейного фонду, де порушення умов зберігання експонатів може призвести до знищення пам’яток.

Відтак, за рішенням комісії, ситуацію, що склалася через відсутність постачання природного газу бюджетним установам на осінньо-зимовий період 2021−22 років, подальше виникнення загрози населенню області та значні матеріальні збитки, визнали надзвичайною ситуацією техногенного характеру регіонального рівня.

Повідомлення про виникнення надзвичайної ситуації департамент з питань цивільного захисту ЛОДА подав до ДСНС для ухвалення остаточного рішення щодо визначення рівня надзвичайної ситуації.

Читайте також: В Івано-Франківську оголосили надзвичайну ситуацію

Схожі новини