Передплата 2024 «Добрий господар»

«Сподіваюсь, що публічний аванс підтримки з боку лідерів ЄС надасть Зеленському мотивації до реальної, а не фейкової боротьби з корупцією»

  • 12.10.2021, 14:57
  • 422

Порошенко прокоментував результати Саміту Україна-ЄС

П’ятий президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко привітав результати Саміту Україна-ЄС. Порошенко подякував європейським партнерам за незмінну підтримку України і закликав Володимира Зеленського до реальної судової реформи, забезпечення верховенства права і боротьби з корупцією.

«Позитивно оцінюю результати 23-го Саміту Україна-ЄС — саміту безпекової солідарності та секторальної інтеграції. Щиро вдячний лідерам євроінституцій за незмінну підтримку європейських прагнень українських громадян та євроінтеграційного курсу нашої держави, який за ініціативою нашої команди закріплено у Конституції України», — написав Порошенко у Facebook.

П’ятий президент також привітав довгоочікуване підписання Угоди про спільний авіаційний простір, що дозволить вивести на новий рівень можливості безвізу для громадян України.

«Сподіваюсь, що публічний аванс підтримки з боку лідерів ЄС надасть Зеленському мотивації у зміцненні верховенства права та демократичних інститутів, реалізації справжньої судової реформи, забезпеченні незалежної антикорупційної інфраструктури та корпоративного управління, ефективної неполітизованої боротьби з корупцією, дієвих, а не фейкових законодавчих ініціатив щодо так званої „деолігархізації“, які ґрунтуватимуться на кращих європейських практиках та цінностях», — зауважив Петро Порошенко.

«Радий почути сигнали про визнання Євросоюзом виключної відповідальності Росії як сторони конфлікту за відновлення миру на Донбасі, важливість збереження енергетичної незалежності України та готовність ЄС допомагати у протистоянні енергетичним викликам з боку Росії, аби запобігти можливому зимовому реваншу Кремля», — наголошує лідер партії.

«Європейська Солідарність» завжди сприятиме здійсненню ефективних кроків у напрямку набуття Україною членства в ЄС. Майбутнє України в Євросоюзі!", — резюмує Петро Порошенко.

Читайте також: Україна та Євросоюз підписали угоду про «відкрите небо»

Схожі новини