Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У свій день народження «Дударик» запрошує на святковий концерт у Львівську оперу

  • 12.10.2021, 11:01
  • 472

17 жовтня о 18:00 у Львівській національній опері хорова капела «Дударик» представить святкову програму «Дударик 50». Цей концерт буде головним із мистецького марафону до ювілею капели, повідомили в «Дударику»

У свій день народження «Дударик» запрошує на святковий концерт у Львівську оперу
У свій день народження «Дударик» запрошує на святковий концерт у Львівську оперу

«Головний акцент святкування буде, безумовно, 17 жовтня. У сам наш день народження дамо концерт у Львівській Опері. Ексклюзивними гостями буде «Хорея Козацька», лицарі духу, завзяті дослідники, реконструктори і репрезентанти української музики 17−20 столітть, а це пісні світські і козацькі, канти, псалми, думи, пісні і гимни часів до і пост УНР… В цьому колективі кожен з музикантів є віртуозом гри на розмаїтих старовинних інструментах. Ми почуємо їхнє унікальне сольне звучання, а також творчий симбіоз автентичних барв із чоловічим та хлоп’ячим складом капели.


У другому відділені концерту звучатимуть найвидатніші твори з камерного, симфонічного та ораторійного репертуару капели англійської, німецької, австрійської та української композиторських шкіл. Твори виконуватимуться у супроводі Академічного симфонічного оркестру «INSO-Львів» та солістів Львівської та Київської національної опер Людмили Осташ, Тетяни Вахновської, Романа Трохимука та Сергія Магери, — розповів директор та художній керівник «Дударика» Дмитро Кацал.


Кількість квитків обмежена згідно з карантинними нормами, лише 50% залу! Квитки за посиланням:
https://kasa.in.ua/ua/lviv/concert/dudarik-2021−10−17

Нагадаємо, цього року музична візитка картка України — хорова капела «Дударик» святкує 50-літній ювілей і з цієї нагоди у жовтні проводить мистецький марафон. Зокрема, 4 жовтня на сцені Театру Заньковецької відбувся концерт «Oktoberfest по-львівськи», а окрім великого святкового концерту у Львівській опері 17 жовтня відбудеться ще низка заходів.

15 жовтня о 18:00 на сцені Львівської національної філармонії у розважально-музичній програмі «Два по 50? — Будь ласка!» виступатиме вокальна формація «Дударик-FOREVER» у супроводі естрадного оркестру. Гостем свята буде фольклорний ансамбль «Веселка» (м.Білгород-Дністровський).

Зазначимо, що кількість квитків на цей на ювілейний концерт обмежена (лише 100 шт.), тому поспішіть придбати їх заздалегідь!
https://soldout.ua/booking/585-dudaryk-50?lang=ua

16 жовтня об 11:00 у Храмі Святого Лазаря відбудеться Поминальна Служба Божа. Служба відправлятиметься в пам’ять за «Дудариками-Навіки», серед яких Микола Кацал- фундатор і засновник колективу, Василь Сліпак — всесвітньо відомий оперний співак, отець Андрій Дуда — Герой України, військовий капелан, волонтер і знаний громадський діяч та співаки капели, які не розділять із нами свята тут на землі. По завершенню буде влаштована фотовиставка світлин «Дударик-Навіки».

Фото Роман Метельський.

Схожі новини