Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Було цікаво, весело та смачно

У Львові суддя Мастер-Шефу вчила людей літнього віку готувати різотто

Цієї неділі у Львові телеведуча та кулінарна експертка Тетяна Літвінова вчила людей літнього віку готувати різотто з качкою конфі та гарбузовим пюре. Майстер-клас відбувся в межах освітнього проєкту «Протон-Марафон: втілюй мрії у 60+!». Участь у ньому взяли 15 людей.

Під керівництвом телеведучої й кулінарної експертки Тетяни Літвінової і шеф-кухаря ресторану «Цитадель» Євгена Сушка люди елегантного віку відкривали для себе таємниці італійської кухні.

Фото Павла Паламарчука
Фото Павла Паламарчука

«Коли я міркувала над тим, яку страву обрати для майстер-класу, то подумала: а що було б цікавим для моєї мами, яка чудово готує. Так виникла ідея з різотто. Учасники та учасниці майстер-класу зможуть легко повторити її вдома і здивувати дітей, онуків і друзів, — розповідає Тетяна Літвінова. — Ця страва, — пояснює телеведуча, — ідеальна для тих, хто вміє і любить готувати, але хоче відкрити для себе нові смаки. Різотто має безліч варіацій, зокрема, сезонний варіант із гарбузом. Опанувавши основний рецепт, далі можна експериментувати на свій смак і настрій».

Майстер-клас відбувся в межах благодійного освітнього проєкту «Протон-Марафон: втілюй мрії у 60+!», ініційованого Університетом третього віку «Протон» за підтримки Благодійного фонду «Let's help». Марафон триває по 13 жовтня і охоплює Київ, Одесу, Львів, Харків і Дніпро.

Фото Павла Паламарчука
Фото Павла Паламарчука

Тонкощами приготування різотто, про які дізналася від Тетяни Літвінової, ділиться учасниця майстер-класу пані Надія:

«Секрет полягає у тому, щоб рис готуємо окремо і він має бути дещо твердуватим. Щоб досягнути ефекту твердуватості, його не треба варити у великій кількості бульйону чи води. Спочатку його слід обсмажити в олії, додати трішки вина. Коли вино випариться, додати трішки бульйону і знову випарити. І так кілька разів. Внаслідок цих етапів рис стає таким, яким треба».

Читайте також: Капуста — головний овоч осені

Схожі новини