Передплата 2024 «Добра кухня»

Уряд готує посилені карантинні обмеження для невакцинованих

  • 11.10.2021, 17:55
  • 532

Уряд готує посилення карантинних обмежень, які особливо торкнуться невакцинованих громадян

Як повідомляє пресцентр ОПУ, Кабінет міністрів планує посилити карантину в Україні. Нові обмеження будуть стосуватися проїзду у транспорті для невакцинованих, а також відвідини ресторанів і кафе.

«Коронавірусні» питання сьогодні обговорювалися на нараді за участі президента Володимира Зеленського. Серед обговорюваних змін до карантину, зокрема, можливість перебування в закладах харчування та транспорті лише за наявності сертифіката про вакцинацію.

«На нараді главі держави доповіли про перебіг вакцинації, а також про те, що обговорюється можливість внести зміни до постанови Кабінету Міністрів про спеціальні заходи щодо протидії поширенню Covid-19. Серед обговорюваних змін, зокрема, можливість перебування в закладах харчування лише за наявності сертифіката про вакцинацію. Це ж стосуватиметься й користування залізничним, автобусним та авіаційним транспортом для міжобласного сполучення», — йдеться у повідомленні.

Учасники наради наголосили, що єдиною можливістю уникнути повного локдауну в Україні є вакцинація. Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко зауважив, що наразі серед госпіталізованих з Covid-19 близько 97% - невакциновані.

Читайте також: Нардепи пропонують пускати в Раду лише вакцинованих або з негативним COVID-тестом

Схожі новини