Передплата 2024 «Добрий господар»

А на “Весіллі” українська пісня звучала!

Вистава у виконанні львівського театру перемогла на фестивалі у Миколаєві

А на “Весіллі” українська пісня звучала!
А на “Весіллі” українська пісня звучала!

Львівський театральний центр «Слово і голоС» переміг на фестивалі Homo Ludens в обласному Миколаєві. Виставу режисера Наталії Половинки «Весілля. Сад Божественних пісень» експертна рада визнала кращою з усіх, що ставилися на Малій сцені Миколаївського академічного художнього російського драмтеатру в період фестивалю, що стартував 1 жовтня.

«Весілля», яке зіграли на фестивалі 7 жовтня актори Львівського театрального центру «Слово і голоС», не залишило байдужим жодного члена кваліфікованого журі. І вже 11 жовтня рада винесла рішення, яке з’явилося на офіційному сайті Миколаївського драмтеатру.

«На обговоренні від журі та експертної ради після вистави ми почули: «Ця вистава найбільше відповідає назві фестивалю — «людина, що грає», «і найбільше проявляє присвяту фестивалю — 30-річчю Незалежності, бо вона звертає наші очі до того, чим ми живемо як народ і держава», «це молитва через народну пісню», — сказала автор і художній керівник «Слово і голоС» Наталія Половинка. — Дякую всім, хто наговорив нам стільки доброго, прийняв, почув».

Драматургію вистави «Весілля» складають 28 старовинних українських весільних пісень, які разом зі сценографією та костюмами сплітаються у надзвичайно тендітне, мерехтливе та водночас складно виконане мереживо театрального дійства. Це дійство не є відтворенням весільного обряду. Режисер, акторки та художники розмовляють з сучасними глядачами сучасною мовою на теми, що актуальні в усі часи для всіх людей і народів — про любов, людські взаємини, чоловіка та жінку, про рід та родину, дітей та батьків.

Читайте також: «Не уявляю, як можна писати романи про кохання, якщо ти не знаєш, що воно таке»

Схожі новини