Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На екваторі осені – без значних бур

Найтривалішими цього місяця стануть магнітні збурення, що очікуються з 15 по 20 жовтня

Місяць, що є серединою осені і ділить її на дві половини — поліття і передзим’я, зазвичай багатий на господарські достатки і краєвидні щедроти, а також кліматичні та космічні несподіванки. До таких останнім часом відносять і геомагнітні збурення атмосфери Землі, що згодом чинять вплив на здоров’я і самопочуття значної частини населення. Найбільше вони впливають на метеозалежних осіб, людей із хронічними та набутими вадами здоров’я, а також на тих, у кого ослаблений організм.

Тож чого очікувати їм цьогорічного жовтня? За прогнозами учених із Лабо­раторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН, у перші дві декади місяця збурення і коливання не перетнуть межі магнітної бурі найслабкішого рівня у 5 балів.

Найтривалішими цього місяця стануть магнітні збурення, що очікуються з 15 по 20 жовтня. Переважно їхній вплив буде відчуватися в ранкові години. А пік припа­де на 19 жовтня. Вони можуть виснажити сили і підточити нервову систему навіть здоровим людям. Завершити жовтневий геомагнітний цикл мають коливання, які очікуються 29−30 жовтня. В цей час по­трібно уникати важкої фізичної роботи (особливо якщо людина не призвичаєна до подібних навантажень) і тримати при собі ліки від головного болю.

Схожі новини