Передплата 2024 «Добрий господар»

Фахівці СБУ викрили потужного українського хакера

  • 11.10.2021, 11:15
  • 537

Чоловік створив понад 100 тисяч фейкових профілів і здійснював DDoS- та спам-атаки, виявляв уразливості вебсайтів та зламував їх

Як повідомляють у пресслужбі СБУ, зловмисник проживає у Івано-Франківській області. Окрім кібератак і зламування сайтів, він займався підбором паролів до скриньок електронної пошти на віддалених платформах так званим «брутфорсом».

Як виявили у СБУ, замовників чоловік знаходив на закритих форумах та у чатах Telegram, а розрахунки з «клієнтами» здійснював через заборонені в Україні електронні платіжні системи.

При цьому, за даними слідства, прикарпатець є представником російської електронної системи миттєвих розрахунків Webmoney, на яку поширюється дія санкцій РНБО.

У ході обшуків, проведених за адресами реєстрації та фактичного мешкання зловмисника, вилучено комп’ютерне обладнання із доказами протиправної діяльності. Усю діяльність хакера заблокували.

Наразі організатору ботнету готується повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 361−1 (створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут) та ст. 363−1 (перешкоджання роботі електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку шляхом масового розповсюдження повідомлень електрозв'язку) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Офіцер поліції у вільний час продавав… наркотики

Схожі новини