Передплата 2024 «Добра кухня»

«Курбас всюди»: харків'яни вивчають «стежки» українського режисера й актора

  • 07.10.2021, 17:15
  • 530

Львів та Харків об’єднав Курбас

У межах Програми підтримки міжрегіональних культурних обмінів «Змінимо країну разом» розпочався проєкт «Освітньо-мистецькі студії «#Курбас_всюди».

«Проєкт має на меті консолідувати молодь сходу і заходу України через проведення освітньо-мистецьких студій «#Курбас_всюди», які присвячені дослідженню творчої спадщини й життєвого шляху Леся Курбаса, та поширити культурний тренд «українське — це модно», — зазначає авторка проєкту Соломія Риботицька.

Дослідниці з Харкова (Аліса Тихоненко, Таїсія Кириченко та Маргарита Шавріна) вивчали у Львові творчі шляхи Леся Курбаса. Адже, Львів — це молодість режисера, час його становлення як творчої та громадянської особистості.

Першою зупинкою експедиції став музей Івана Франка у Львові. Дослідниці побачили оригінал «Літературно-наукового вісника», в якому був надрукований перший твір Леся Курбаса «В гарячці». До речі, написав його Лесь у восьмому класі Тернопільської гімназії.

Загалом, експедиція харків'ян тривала чотири дні: відвідали адреси Леся Курбаса у Львові. Серед них Львівський університет, бібліотека Василя Стефаника, Академічний дім тощо.

Зазначимо, організатори також проводять екскурсію «Десять адрес Леся Курбаса» у Харкові.

Читайте також: Народжений на гастролях…

Схожі новини