Передплата 2024 ВЗ

ВАКС заочно арештував Януковича у справі Межигір’я

  • 07.10.2021, 16:15
  • 400

Вищий антикорупційний суд заочно відправив під варту колишнього президента Віктора Януковича

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Цим рішенням суддя повністю задовольнила клопотання прокурорів, повідомляє Суспільне.

«Після затримання і не пізніше як через 48 годин з часу доставки Януковича на місце кримінального провадження розглянути за його участю питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», — оголосила суддя Катерина Широка на засіданні.

Водночас адвокат Януковича Віталій Сердюк заявляє, що слідство у справі про привласнення Межигір'я вже давно припинене, а у діях Януковича не було корупції.

«Терміни розслідування справи по „Межигір'ю“ минули. У суд справа не передається, оскільки орган досудового розслідування — НАБУ, а до цього було ГПУ — впевнені в тому, що це діло непрохідне через суд. Там немає складу злочину. Там немає корупції. Немає зловживання в даному питанні. Тому справа в суд не передається. Розслідування у справі Віктора Федоровича Януковича зупинено з 2014 року» — сказав адвокат у коментарі Суспільному.

Слідство вважає, що у 2002 році третій президент Віктор Ющенко передав комплекс «Межигір'я» у відання Кабінету Міністрів України від Державного управління справами. Віктор Янукович, який у цей час був прем’єр-міністром, нібито, користуючись службовим становищем, вивів активи з-під обмежень закону «Про приватизацію державного майна», але у 2005 комплекс повернули ДУС.

Читайте також: Глава антикорупційного суду поскаржилася на нардепа Юрія Камельчука

Схожі новини