Передплата 2024 ВЗ

АМКУ перевірить «Укравтодор», - Загребельська

  • 07.10.2021, 09:37
  • 402

Суд зобов’язав Антимонопольний комітет України перевірити «Укравтодор»

Північний апеляційний господарський суд зобов'язав Антимонопольний комітет України розглянути заяву щодо створення та «дахування» «Укравтодором» дорожнього картелю.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє колишня державна уповноважена Антимонопольного комітету України (2015−2019) Агія Загребельська.

«Перемога! Колегія суддів Північного апеляційного господарського суду у складі Кароліни Тарасенко, Ірини Іоннікової та Тетяни Разіної задовольнила нашу апеляційну скаргу та зобов'язала Антимонопольний комітет розглянути заяву щодо створення та „дахування“ „Укравтодором“ дорожнього картелю», — повідомила Загребельська.

Вона розповіла, що до АМКУ звернулися із заявою ще понад рік тому.

«У заяві ми навели факти, які свідчать, що саме державний „Укравтодор“ створив та „дахує“ дорожній картель, який тільки за два останні роки освоїв понад 200 млрд бюджетних, тобто наших з вами гривень. Але сформований президентом Зеленським Антимонопольний комітет навіть не розглянув нашу заяву, що змусило нас оскаржити бездіяльність відомства до суду. На жаль, першу інстанцію ми програли. Але ми не здалися та пішли в апеляцію», — розповіла Загребельська.

І повідомила: «І ось сьогодні колегія Апеляційного суду прийняла рішення, яким зобов'язала Комітет розглянути нашу заяву проти „Укравтодору“. Це наша з вами спільна перемога! Вітаю та дякую вам за підтримку! А суддям щира вдячність за наданий нам шанс на справедливість».

Читайте також: Рішення суду: $ 600 компенсації за кожну смерть від коронавірусу

Схожі новини