Передплата 2024 ВЗ

«Мають бути допитані всі», - Юрій Бутусов про «вагнергейт»

  • 07.10.2021, 09:35
  • 351

Треба допитати всіх, хто мав інформацію щодо операції

Про це заявив головний редактор видання «Цензор.НЕТ» Юрій Бутусов.

«Мають бути проведені допити усіх учасників операції, усіх, хто мав інформацію. Я не виключаю себе — якщо я потрібен слідству, я завжди готовий. Я надав свідчення ДБР 29 вересня 2020 року. З того часу жодних слідчих дій нема. Нічого не проводиться», — зауважив Бутусов.

«І по-друге, я сказав, що потрібно допитати як учасників операції, так і тих, хто був причетний до її відміни. Тобто я кілька разів наголосив, що треба встановити — яка людина запросила на нараду, присвячену цілком таємній операції із захоплення російських терористів, одразу шість осіб. І тим самим унеможливила швидке встановлення джерела витоку інформації. Тобто розмита відповідальність», — вважає Бутусов.

«Мають відповідати всі. В тому числі президент України має відповідати. Президент України, який був на цій нараді, голова Офісу президента Андрій Єрмак, начальник комітету з розвідки при президенті України Руслан Демченко», — наголосив Бутусов.

«Я вважаю, що ця операція з розвідувальної зараз перетворилася на контррозвідувальну операцію. І мета цієї операції — це пошук зрадників, які зрадили цю операцію і створюють великі пробеми для національної безпеки нашої країни», — переконаний журналіст.

Читайте також: Справа «вагнерівців»: окупанти могли знати про операцію України

Схожі новини