Передплата 2024 ВЗ

У «бундесі» аж 213 мільярдерів

Статок першої сотні німецьких багатіїв – 722 мільярди євро

За даними Manager Magazin, у Німеччині зросла кількість мільярдерів. Зараз їх у ФРН більше, ніж будь-коли раніше — аж 213 (на 24 більше, ніж рік тому). Загальний статок ста найбагатших німців — 722 мільярди євро.

Штаб-квартира BMW у Мюнхені. Головні акціонери знаменитого автоконцерну очолюють список найбагатших німців. Фото Wikimedia
Штаб-квартира BMW у Мюнхені. Головні акціонери знаменитого автоконцерну очолюють список найбагатших німців. Фото Wikimedia

Як зазначає видання Rheinische Post, спи­сок 500 найбагатших німців очолюють зараз Сюзанна Кляттен і Штефан Квандт. Ці сестра й брат «відомі публіці як основні акціонери автомобільного виробника BMW». Статок ро­динного дуету становить понад 34 мільярди євро, і він уперше за три роки витіснив із пер­шої позиції сім’ю Райманнів, яка має вели­ку частку в американській парфумерній групі Coty. На другому місці у рейтингу найбагат­ших німців — засновник мережі супермар­кетів Lidl Дітер Шварц (33,5 мільярда євро). За ним ідуть Кляус-Міхаель Кюн (33 мільяр­ди), що має логістичний бізнес, і вищезгадані Райманни (близько 29 мільярдів євро).

Rheinische Post звертає увагу на різ­ке зростання біржової вартості компанії BioNtech, яка разом із американською ком­панією Pfizer розробила й виробляє успішну вакцину від ковіду. Із жовтня 2020 року акції BioNtech подорожчали на 300%. «Усе ста­лося дуже швидко, і виграли від цього як за­сновники BioNtech, так і великі акціонери компанії, — констатує Rheinische Post. — Це близнюки Андреас і Томас Штрюнгманни, які колись заснували фармацевтичну фірму Hexal. (Її частка у BioNtech, а це близько 50%, належить інвестиційній компанії AT Impf). З іншого боку, це засновники BioNtech, Угур Шахін і його дружина Озлем Тюречі, статки яких після великого успіху їхньої компанії оці­нюють у 13,5 мільярда євро».

Читайте також: Уже не Безос: Forbes оприлюднив ім'я найбагатшої людини світу

Схожі новини