Передплата 2024 «Добра кухня»

Найкращий учитель 2021: нагородили переможця Global Teacher Prize Ukraine

  • 03.10.2021, 10:15
  • 482

У столиці назвали переможця цьогорічної національної премії Global Teacher Prize Ukraine

Найкращим учителем України 2021 став педагог з Києва — Артур Пройдаков, який викладає дітям українську мову та літературу.

«Артур Пройдаков викладає українську мову та літературу. Під його менторством школярі складають ЗНО на 190+ балів, вже після першого року в університеті знаходять роботу в SMM або копірайтингу та мимоволі закохуються в сучасну українську літературу. Мрія педагога, який сам родом з Луганщини, — побудувати культурний міст між людьми із Заходу та Сходу України за допомогою подорожей. Він переконаний, що завдяки стиранню бар’єрів між українцями буде легше протидіяти інформаційній війні», — сказано про переможця на сторінці організатора премії.

Як повідомляє громадська спілка «Освіторія», яка ініціювала національну премію в Україні, переможець отримає 300 тисяч гривень, поїздку на найбільшу освітню подію Global Education and Skills Forum, а також професійний розвиток та підтримку реалізації освітніх проєктів від організатора премії.

«Гасло „Вчителі важливі“ не є просто хештегом, не є просто реченням чи словосполученням, а це є реалія сучасної України, і ці слова повинні бути девізом для кожного освітянина в усій державі. За п’ять років, що існує премія, змінилося саме поняття „вчитель“. Сьогодні вчитель в авангарді всіх змін, які відбуваються в державі», — сказав переможець на церемонії нагородження.

Артур Пройдаков виборов перемогу серед трьох тисяч претендентів з усіх регіонів країни.

Global Teacher Prize — «Нобелівська премія» для вчителів, започаткована арабським мільярдером Санні Варкі у 2014 році. Нагорода вручається за видатний внесок у професію вчителя та складає 1 мільйон доларів.

Читайте також: Вчителі вийшли на протест

Схожі новини