Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Німеччині з'явився мюзикл "Майн Кампф" (відео)

  • 28.09.2021, 18:30
  • 499

Баварський театр "Ан-дер-Рот", що у місті Еґґенфельден, 25 вересня презентував перший в історії Німеччини мюзикл "Майн Кампф" за мотивами книги лідера нацистської Німеччини Адольфа Гітлера. У країні обмежений продаж цієї книги

Про спектакль повідомила пресслужба театру.

В анонсі мюзиклу йдеться, що його мета — показати, як «нелюдська ідеологія» Гітлера знаходить відбиття в сучасності та як «Майн Кампф» пов’язаний із темами «любові, сексу та ніжності»:

Будемо відвертими: ми всі завжди хотіли знати, про що книга Гітлера «Mein Kampf». На щастя, сьогодні лише деякі політичні екстремісти ставлять під сумнів, що все це нелюдська ідеологія, яка призвела до найбільшої з можливих ​​катастроф. То яке це все має відношення до нас сьогодні? Хіба ми не покінчили із цим всім зараз, ми, бездоганні демократи? А які поради має Гітлер на тему «кохання, секс і ніжність»?

Мюзикл виконує один актор — увесь час він сидить за столом або ходить і спілкується з глядачами, які сидять безпосередньо на сцені.

Обіцяють «сатиричний погляд на зміст Гітлерового маніфесту крізь призму музики, комедії та хореографії».

У театрі кажуть, що вистава є способом ознайомлення людей із тим, що написав Гітлер у своїй книзі — до 2015 року її взагалі забороняли видавати в Німеччині, згодом дозволили, але тільки з науковими коментарями і лише в обмежених випадках.

«Замість того, щоб завалювати молодих німців історичною інформацією про нацистів, смерті, жертв і страждання — інформацією, яку вони отримували все своє життя, і в школі теж — є сенс у тому, щоб спілкуватися з ними їхньою ж мовою», — говорить постановник мюзиклу Мальте Лахманн.

Мюзикл «Майн Кампф» планують показувати у театрі до кінця жовтня.

Читайте також: У Польщі створили театральну постановку за «Майн Кампфом» Гітлера

Схожі новини