Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Львівщині вакцинувалися менше 20% мешканців, - медики

  • 28.09.2021, 17:30
  • 478

Цього не достатньо, щоб створити колективний імунітет та зупинити пандемію

На Львівщині станом на сьогодні, 28 вересня, від коронавірусної інфекції щеплення отримали трохи більше 750 тисяч людей, що становить 16,5% від дорослого населення.

Як повідомив під час брифінгу координатор із вакцинації у Львівській області Олег Когут, цього недостатньо, щоб сформувати колективний імунітет і зупинити розвиток хвороби.

«Вакцинацію від Covid-19 зробили лише 16,5% мешканців Львівщини. Цього абсолютно не достатньо. Щоб створити колективний імунітет, потрібно вакцинувати хоча б у 5 разів більше людей», — каже він.

За його словами, можливості для вакцинації нині є: зокрема, на Львівщині працюють 181 пункт щеплення та 100 вакцинальних бригад. Достатньо також й самих вакцин. Наприклад, вакцини Astra Zeneca в області є близько 160 тис. доз, Coronavac — 200 тис. доз. Минулого тижня на Львівщину прибули понад 48 тис. доз вакцини Comirnaty/Pfizer. Ще 27 тисяч планують отримати вже наприкінці цього тижня.

«Вакцини є, їх достатньо. Питання в розумінні необхідності вакцинації. Дуже важливо також вакцинуватися людям, які старші за 60 років та тим, хто має хронічні захворювання, бо вони ризикують перенести коронавірус з ускладненнями», — додав він.

Читайте також: Потрібна примусова вакцинація. Покладатися на колективний розум безглуздо

Схожі новини