Передплата 2024 «Добре здоров’я»

За порушення правил в’їзду у пішохідну зону водіям “світить” 340-680 гривень штрафу

Попереджати водіїв про блокування їхніх карток ніхто не буде

Виконавчий комітет Львівської міської ради ухвалив низку змін у правила в’їзду транспортних засобів у пішохідну зону центральної частини Львова (обмеженої проспектом Свободи, площею Торговою, площею Данила Галицького, вул. Підвальною, вул. Валовою, Міцкевича). Так, за перше порушення правил в’їзду у пішохідну зону водіям залишатимуть на лобовому склі попередження. Але якщо порушення зафіксують вдруге, то водію випишуть штраф (340−680 гривень) і розглядатимуть питання щодо блокування дії перепустки на місячний термін.

У ратуші кажуть, попереджати водіїв про блокування їхніх карток ніхто не буде. Вони це зрозуміють тоді, коли при в’їзді у пішохідну зону болард перед їхньою автівкою не опуститься.

Як пояснив для «ВЗ» заступник начальника управління безпеки міста Юрій Дякович, найбільше порушень у пішохідній зоні фіксують серед водіїв транспортних засобів, які обслуговують підприємства та заклади, зокрема ресторани, що працюють на території пішохідної зони.

«В основному порушення полягають в тому, що водії авто залишають пішохідну зону після 10.00 години, — каже чиновник. — Інспектори з паркування управління безпеки міста в середньому за один день фіксують 4−5 порушень щодо в’їзду у пішохідну зону центральної частини міста, а в місяць виносять близько десяти постанов про штраф».

Читайте також: «Це провал: ні е-еквитка, ні паркінгів, зате затори та їзда маршруток, як у глухому селі»

Схожі новини