Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Чому Саакашвілі повертається в Грузію

  • 28.09.2021, 13:30
  • 765

Колишній президент Грузії, ексочільник Одеської області Міхеїл Саакашвілі, який наразі проживає в Україні, 2 жовтня повертається до Грузії

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Саакашвілі опублікував відео з промовою грузинською мовою, а в коментарях виклав фото свого квитка до Тбілісі.

Скрін
Скрін

«Після того, як виборчі дільниці будуть закриті, ми всі повинні в містах та селах вийти на вулиці, щоб захистити нашу перемогу, тому я не можу залишитися осторонь цього процесу. Увечері 2 жовтня я буду в Тбілісі», — заявив Саакашвілі.

На початку вересня Саакашвілі повідомив, що повертається до Грузії, і ще не боїться бути заарештованим, бо вірить, що грузинський народ його звільнить.

Як повідомляє Бабель, експрезидент Грузії покинув країну у 2013 році. Проти нього на батьківщині порушили 4 кримінальні провадження, за двома з них є вироки.

У червні 2018 року Тбіліський міський суд заочно засудив Саакашвілі до 6 років вʼязниці за перевищення службових повноважень. Суд встановив, що у 2005 році Саакашвілі на посаді президента наказав своїм підлеглим побити члена парламенту, бізнесмена Валерія Гелашвілі.

У січні 2018 року Тбіліський міський суд також визнав Саакашвілі винним у справі «про злісне перевищення повноважень» на посаді президента Грузії та присудив йому 3 роки позбавлення волі. Суд встановив, що президент у 2009 році незаконно помилував чотирьох поліцейських, які відбували тюремний термін за вбивство співробітника банку.

Читайте також: Саакашвілі приніс у телестудію щура на ім'я Еліта Корупція

Схожі новини