Передплата 2024 «Добра кухня»

Наїлася мухоморів - і ледь не вмерла

  • 27.09.2021, 15:30
  • 630

Дівчина з другом хотіли випробувати галюциногенні властивості мухоморів

У Мукачівському районі на вихідних 20-річна дівчина хотіла випробувати галюциногенні властивості грибів і отруїлася мухоморами.

Про сильне отруєння медикам повідомив друг потерпілої.

Як йдеться у повідомленні Закарпатського центру екстреної медичної допомоги, випадок трапився у суботу, 25 вересня. До медиків звернувся друг потерпілої, який сказав лікарям, що 20-річна М. скаржиться на різке запаморочення, судоми та погіршення загального стану.

Швидка забрала постраждалу прямо з траси, неподалік від санаторію «Карпати», що у Мукачівському районі. Медики надали першу допомогу дівчині і транспортували її до Свалявської міської лікарні.

«З'ясувалося, що отруєння спричинили звичайні мухомори. Молоді люди так вирішили розважитися і випробувати галюциногенні властивості грибів», — йдеться у повідомленні медиків.

У Закарпатському центрі екстреної медичної допомоги додають, що у 2021 році з початком грибного сезону в області зафіксовано вже три випадки отруєння грибами: у селі Руські Комарівці Ужгородського району грибами отруїлася ціла сім’я з двома дітьми, а у смт Ясіня, що на Рахівщині, від отруєння грибами постраждав 34-річний чоловік.

Читайте також: На Самбірщині знайшли тіло грибника

Схожі новини