Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Подружня пара з Харкова Дмитро та Олена Терпай після народження доньки вирішили створити власний бренд Dodo

  • 27.09.2021, 13:39
  • 1 728

Пазли на прилавках наших магазинів представлені досить широко, як і інші іграшки. Але це переважно імпортна продукція, а пропозиції українських виробників не відрізняються різноманітністю

Подружня пара з Харкова Дмитро та Олена Терпай після народження доньки вирішили створити власний бренд Dodo. Почали з виготовлення пазлів для раннього розвитку дітей. На противагу багатьом виробникам подібної продукції, Дмитро та Олена не ставили перед собою завдання випускати набори на основі популярних анімаційних серіалів. Вони хотіли запропонувати оригінальний продукт, який буде рекламувати сам себе й відрізнятися від ігрових моделей інших виробників.

Засновники скромно замовчують про свої амбіції й в інтерв'ю завжди підкреслюють, що не прагнуть конкурувати з великими компаніями. Але приблизно третина товарів цієї марки поставляється у Польщу, Болгарію, Чехію, країни Балтії, Румунію, а з 2020 року вона представлена ​​на сайті Amazon.

Починало подружжя свій бізнес досить скромно. У штаті компанії було всього 3 співробітники. Олена займалася графічним дизайном. Організацію продажів взяв на себе Дмитро, який кілька років займався дистрибуцією іграшок. Зароблені ним кошти стали стартовим капіталом для відкриття власного бізнесу. Засновники запросили художника-фрілансера для створення ескізів.

Саме авторські ілюстрації стали не тільки візитівкою нового бренду, але і вдалим маркетинговим ходом, який привернув чималу аудиторію. Сьогодні над розробленням кожного нового ігрового набору працює команда з 10 фахівців. Найважливіший етап — створення ілюстрації. Підготовчий період може тривати від 7 днів до 3-х тижнів. Для виготовлення використовується високоякісний міцний картон, який поставляється з Голландії. Пазли цієї марки добре зіставляються, вихідні елементи не гнуться, не розшаровуються.

У каталог марки Dodo, також входять набори для творчості, сортери (сортування елементів за певними ознаками), настільні ігри. У колекції є пропозиції для малюків (вік 1−2 роки), дошкільнят та дітей молодшого шкільного віку. За допомогою запропонованих ігрових наборів хлопчики та дівчатка можуть вивчити алфавіт, познайомитися з азами арифметики, а також відправитися в космос, дізнатися назви різних овочів і фруктів, вивчити карту світу. Особливість таких комплектів пов'язана з різноманітною, оригінальною тематикою. Наприклад, вчимо правила дорожнього руху, знайомимося з дикими й домашніми тваринами, вирушаємо у зоопарк або казковий ліс, досліджуємо морські глибини, подорожуємо по різних країнах і містах.

Схожі новини