Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Кабмін ухвалив повноваження наглядової ради Нафтогазу

  • 27.09.2021, 13:30
  • 465

Кабінет Міністрів звільнив трьох представників держави у наглядовій раді НАК “Нафтогаз України” і взяв на себе повноваження наглядової ради

Про це написала держави у наглядовій раді Нафтогазу Юлія Ковалів.

«Сьогодні мій останній день в ролі члена наглядової ради „Нафтогазу“. Пройшовши кілька криз корпоративного управління — у 2017 (коли 4 з 5-ти членів наглядової ради подали в відставку) та цього року, я хочу залишатися оптимістом, що все буде добре і Нафтогаз й надалі буде рухатися в напрямку побудови успішної нафтогазової компанії, яка управляється за принципами OECD. Адже кожної кризи є шанс вийти сильнішими — ним точно треба скористатися», — написала вона.

Ковалів зазначила, що повноваження всіх членів наглядової ради припинені, тож акціонер (Кабінет Міністрів України) та нове керівництво будуть ухвалювати всі важливі для компанії рішення.

Відомо, що наглядова рада НАК «Нафтогаз» складається із шести членів, троє з яких є незалежними, а троє — є представниками держави. Їх призначають у результаті відбору, який організовує конкурсна комісія. При відсутності більшості членів наглядової ради НАК «Нафтогаз України цей орган не матиме кворуму для ухвалення важливих рішень.

Читайте також: Газ усе-таки подорожчає. Хоч і не для всіх

Схожі новини