Передплата 2024 ВЗ

У Митрополичих садах презентували фотовиставку "Моя Незалежність"

Проєкт про історію унікальних особистостей Львова присвятили 30-річчю Незалежності України

Фото автора

У Митрополичих садах урочисто відкрили фотовиставку «Моя Незалежність. Lviv. edition» — про сильних, вільних, відчайдушних та сміливих людей Львова. На відкритті зібралося 150 львів’ян, серед яких політична та бізнес-еліта, освітяни, художники, духовенство, громадські та культурні діячі… Мистецький проєкт — це творча колаборація з фотографинею Лілею Турок, яка у студії фотографувала учасників у національним строях. Кожному герою фотовиставки — унікальний лук в національному стилі.

Фото автора
Фото автора

Світлини експонують у Митрополичих садах, а згодом їх перенесуть у лоббі-бари п'ятизіркових готелів Львова. Наприкінці року кожен учасник проєкту отримає свою фотографію — для домашнього архіву. На презентацію завітала журналістка «ВЗ».

Презентація відбулася з двадцятихвилинним запізненням. Гості свята приходили у вишитих строях. Деякі вишиванки були дизайнерськими, деякі — старовинними, які передають з покоління в покоління.

Фото автора
Фото автора

Презентація стала і сімейним святом. Було чимало матерів з малими дітьми. А панянки прийшли зі своїми домашніми улюбленцями. Гості із захопленням розглядали експонати — фотографії у саду, фотографувалися біля них. Деякі героїні фотопроекту не стримували позитивних емоцій від виставки.

Фото автора
Фото автора

При вході гостям роздавали глянцеві журнали, де опубліковані статті і фото про героїв фотопроекту «Моя Незалежність». Серед героїв світлин, які експонували у Митрополичих садах — керівник Західного управління Міністерства юстиції у Львові Тарас Грень, юрист і громадський діяч Андрій Болюбаш, косметологиня Анна Васильченко, дизайнерка одягу Лілія Дзундза, громадська діячка Уляна Дорош, підприємиця Надія Думка, власниця фотостудії Юлія Дяків, адвокатка, волонтерка Олена Живко, засновниця студії краси Наталія Іванова…

Фото автора
Фото автора

Під час презентації виступав віртуоз Андрій Ящук та відбувся показ етно-вишиванок. Як розповіла «ВЗ» співзасновниця проєкту Марта Кавецька, фотовиставка «Моя Незалежність» — доволі масштабний проект: він за і про відродження етнічності. «Ми намагаємось показати усю красу та велич нашої нації, бо нам є ким пишатись, — На такі проекти надихає Україна, надихають українці: сильні, мужні, незалежні. Чому презентація відбулася саме у Митрополичих садах? Бо це місце душевного спокою для багатьох львів’ян, що дуже символічно до тематики заходу».

Читайте також: «Ілля Левін — це той випадок, коли знають ім'я, і цього достатньо, щоб гарантувати якість»

Схожі новини